איך מסייעים לקשיש אהוב להסתגל לדיור מוגן?

איך להסתגל לדיור מוגן?מעבר לחיים במסגרת דיור מוגן כולל משתנים רבים, כגון שינוי ממשי במצב החיים. אצל קשישים רבים הוא יוצר משבר בשל הקושי ההולך וגובר להסתגל לשינויים מהותיים ובמיוחד אם הוא קשור גם לכך שבן הזוג נפטר.

איך הופכים את השינוי לקל ככל שניתן? למה לשים לב בבחירת המקום, בתהליך המעבר ובתהליך ההסתגלות לאחר המעבר?

לחפש מסגרת דיור מוגן בעיתוי הנכון

היום, במיוחד לאור העלייה בתוחלת החיים, למסגרות דיור מוגן יש משמעות רבה יותר והם משדרגים את החיים. מומלץ להיכנס לתהליך החיפוש אחר מקום מתאים בצורה מושכלת ולא לחוצה. מומלץ לעשות זאת לפני שקורה מקרה כמו תאונה או נפילה המחייב את הכנסת הקשיש לדיור מוגן, מקום בו יזכה בטיפול שוטף מסביב לשעון.

את תהליך המעבר יש לבצע בסבלנות רבה והבנה, אך עם ביטחון שזהו הצעד הנכון ולהסביר לקשיש על פי יכולת ההבנה שלו את חשיבות הדבר.

בחירת מסגרת דיור מוגן מתאימה

יש לבדוק את השירותים הניתנים, תוך הכנת חוזה המגדיר את זכויותיו וחובותיו של הדייר, מסלולי התשלום, תנאי המגורים ועוד. הכנת חוזה רשמי חשובה למניעת אכזבות וסימני שאלה.

בנוסף, חשוב לשוחח עם הקשיש, לשאול אותו על העדפותיו ולהתחשב בהן ככל שניתן. אם ישנו מקום המתמקד בפעילויות ספורטיביות לעומת מקום המתמקד בהבאת מופעי בידור ומוזיקה, ניתן לתת לקשיש לבחור את המקום המועדף. אם לקשיש חשובה סביבה ירוקה ואליה היה רגיל כל חייו, יש להתחשב גם בכך.

להפוך את המעבר לחלק בלתי נפרד מהחיים

כשעוברים לחיות במסגרת דיור מוגן, יש להיפרד ממרבית הריהוט והחפצים שבדירה הנוכחית. יש לבחור את החפצים בצורה מושכלת לאחר בדיקת שטחי האחסון שבדירה החדשה. יש לברור את החפצים העוברים הלאה באופן קפדני. לקשישים ערך סנטימנטלי רב לחפצים המעוררים בהם זיכרונות. חשוב להתחשב בכך אך עדיין לברור חפצים אלה בפינצטה.

תמונות ואלבומים ניתן לסרוק למחשב כך שלא יתפסו מקום אך עדיין הקשיש יוכל לראותם מתי שרק ירצה. מומלץ לעורר בקשיש ציפיות, להדגיש את הפעילויות והאטרקציות שבמקום, ולסדר את יחידת הדיור כך שתהיה נעימה וביתית.

להתכונן לתקופת הסתגלות

לאחר המעבר יכול הקשיש לחוות לא מעט קשיי הסתגלות. במיוחד אנשים מבוגרים רגילים לשגרת חייהם, רגילים לחופש מוחלט ואילו דיור מוגן הוא מסגרת המספקת יתרונות לחבריה אך גם דורשת לציית לכללים. דווקא כאשר מדובר על קשיש עם דרגת תפקוד גבוהה, ההסתגלות יכולה להיות לא פשוטה מתוך מחשבה שכוחותיו עימו והוא רוצה שליטה מלאה בחייו.

לכן, חשוב לקחת בחשבון כי יכולה להיות תקופת הסתגלות. ככל שיכיר הקשיש טוב יותר את המקום לפני הכניסה אליו הסיכוי להסתגלות קלה יותר עולה. ביקור במקום מספר פעמים, שיחות עם בעלי התפקידים במקום, הכרת הפעילויות וגם הדיירים האחרים תביא להקלה משמעותית.

ליווי לקבלת סיוע מקצועי וחברתי

קשיש המגיע למקום נמצא בבלבול, חרדה ועומס רגשי גדול. קבלת פנים בצורה חמימה ולבבית תפחית את הפחדים. ליווי ואפשרות לשוחח עם בעלי התפקידים במקום, לקבל תשובות לשאלות ואפילו לפרוק מתחים ככל שירצה יקלו על הקשיש. במידה ואינו מכיר דיירים במקום, הצמדת "דייר חונך" שיש לו קווים משותפים עם הקשיש, כגון גיל ורקע חיים זהה, או תחביבים משותפים, שיקלו על ההסתגלות.

הדייר החונך יכיר לקשיש את המקום, את האולמות וחדרי הפעילויות, יבחר חוגים ופעילויות משותפים ויכיר לו את חבריו. יש לזכור כי מעבר הוא לא קל ועמוס רגשית, בין אם זהו ילד הנכנס לבית ספר חדש ובין אם זהו קשיש הנכנס לדיור מוגן.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715438

    או מלאו את הפרטים:





    הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר